Followers

SToRY BeSt IbU..

Monday, December 6, 2010

Kemalangan tidak diduga...


Salam semua sahabat2 di alam maya..
hope uolls happy dismping kluarga tercayang...
entry kali ini ibu nak citerkan sedikit kisah Mr. Rahim...
apa yang terjadi ngan Mr.Rahim nyehhh..
ikutkan sekarang nie ibu lebeh suker bercerita di blog ibu yang satu lagi..
tapi leh kerana ibu nak kongsi citer ngan kengkawan ibu semua ..
maka untuk blog ibu yang satu lagi tu terpaksa ibu sign-up..
coz ibu nak citer diruangan sini...
ruangan Diary Perjalanan Hidupku...
alkisahnyer begini...

lewat 6 ptg tadi seperti selalunyer...
memang itulah hobinyer saban hari... 
yang sememangnyer sukar untuk dilarang..
dan ibu sendiripun x larat dah nak bermasam muker biler time blik keje..
kekadang klu penat sgt... ibu buat tak reti jer..
tapi biler memikirkan anak2...
 gagahkan jugak ler buat santapan untuk mereka..
naseb baik ler Mok Su ada... 
kurang ler sedikit sebanyak keje dirumah...hihihihi...
tapi minggu nie biler Mok Su x der.... balik kg ler...
ibu dah start jadi ributan... waaarrrgggghhhh!!!!
jadi TARZAN!!!!
tapi biler difikirkan balik... itu dah jd tanggungjawab...
ibu harus kuatkan semangat...
jangan diikutkan perasaan... kelak memakan diri..

ikutkan hari ini adalah hari yang paling bahagia yang perlu ibu sambut bersama Mr. Rahim...
opss!!! ibu apa kes nie???... x kan Mr. Rahim tgah duk sakit2 tu maseh lagi nak sambut2..
mesti ler ibu nak smbut... 
arini merupakan hari ulang tahun perkahwinan kami yang ke-7 thn...
Alhamdulillah... pelbagai onak dan badai yang pernah kami tarungi...
syukur kami maseh tetap bersama.. 
bru sat nie tadi ibu tanya Mr. Rahim...
Ohhh!!! My Lalink...
Ari ni ari ape nyehhhh???
ermmmm... kenapa nyer (jawap Mr. Rahim )..
eiccchhhh... bikin hati ibu panas jer...
pastu dier tersenyum... sambil menjawab...
Ari perkahwinan kita ler...
ermmmm... ibu maseh x puas hati...
mana adiah tuk ibu..
nie... nie... ler adiah nyer ( smbil menunjuk dikepalanyer...)..
lorrr.... itu adiah abang cari sendiri!!!... 
( x kisah ler... tapi ibu nak tuntut jugak apa yg tlah dijanjikan)...

opssss!!! kan dah lari dari tajuk penceritaan ibu ...
hihihi.. ooo... sorry...
selalunyer Mr. Rahim akan pulang lewat lepas selesai main bola...
tapi berbeza plak dengan arini...
ermmm... dalam ati ibu berdetap... (awaiie plak rini baliknyer)
dalam ati x der fikir yang bukan2 ler...
pastu dok kuar masuk dari bilik jer...
nak cari pencukur...
nie... meh tengok jap... luka kat kepala nie...
mak aihhh!!! terbelah!!! besau jugak ler... 
pastu ada ker patut Mr. Rahim suh ibu dok gunting rambutnyer...
coz lepas tu hajatnyer nak letak minyak gamat jer...
ibu ckp...ibu x berani... ibu takot!!!
ibu tekan... kuar darah... eiiiii... memang elergik... ngeri...
pastu ibu ajak pi spital... dier x moh...
klu camgitu kita pi gunting rambut...
dalam kereta ibu ajak pi klinik lepas gunting rambut...
akhirnya dier mengalah coz dgor citer si tukang gunting tu...
so... kami empat beranak pegi ler ker klinik yg berhampiran...
tekan punye tekan... nah hambik kau... darah memancut mengalir...
doc mengesyorkan supaya menjalani rawatan susulan di hospital 
takut berlaku darah beku... (x-ray).. Mr. Rahim tak mau pi...
susahhh!!! susah nak ckp...
itupun masa doc tu nak memulakan tugasnya menjahit...
hihihi... siap wat reben plak tu... 
kata nurse tu... supaya rambut x tumbuh dikawasan jahitan...
ibu ingatkan sajer nak perli... kuiiii...

yang ibu x tahan tu bukannyer apa... 
melihat keramahan kak long ngan nurse dan doc tu ler...
ada ker patut dier kata "Ayah main bola"...
 " tu ler pasei... kan x pasei2 terbelah kepala"... degil sangat!!!
hahhahah!!! ibu x ajor nyeh!!!...
Ayah x terkata apa biler anak start membebel...
mula2 sebelum masuk klinik tu ayah dah pesan jgn citer apa2pn...
tapi ayah pesan kat ibu... naseb ler... 
anak2 dah cukup bijak menilai... kuiii...kuiii...

smpai kat umah pun benda yang sama Kak Long citer kat Opah...
"degil sangat nak main bola... orang ckp jgn pegi...jgn pegi...nak pegi jugak!!!...haaa... kan dah terbelah... bla...bla... ( anak dara ibu yat sorang nie mmg camgitu) laju je mulutnyer...



sorry bicara tanpa gambo nie...
ibu malaih nak upload gambo... ada amik gambo masa doc tu ngah dok cuci kpala Mr. Rahim...
tapi time jahit... ibu x sempat nak amek... coz ramai sngat yg tepon...
terpaksa melayan karenah si pemanggil ngan anak2 yang x mau duk diam...
abis smua nak diusiknyer...
smpai nurse tu siap kasi upah gula2...
tapi still x mau duk diam jugak... 




2 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Alahai!!! Cian nyer budak besor 2.. ;o) Get well soon..

arisyanaziq said...

hihihi... jga budak beso lg susah...


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails