Followers

SToRY BeSt IbU..

Tuesday, August 24, 2010

Juadah Berbuker untuk hari yang ke-13


Ermmmm... nak update mkn2 untuk berbuker smlam 
ibu masak 1 jenis jer...
itu pun terpaksa menunggu sehingga lagi 5 minit lagi nak berbuker...
nak wat camner... 
ibu dah smpai kat umah, dah nak hampir pukul 6 ptg..
blik2 terus berlari ke aisbox 
kuarkan ikan keli yang sememangnyer keras...
klu wat baling owang mesti berpinor2 dibuatnyer...
Mok Sue suh masak ikan bilis jer...
Ibu x larat ler asyik makan ikan bilis jer...
tekak ibu nak makan ikan keli plak...
 mula2 planning ibu.. ibu nak masak lomak cili padi..
tapi leh kerana keadaan x mengizinkan tok ibu berhenti membeli kelapa...
leh kerana keadaan anak2 ibu yang pantang ibunyer nie menuju kekedai...
ada jer yang depa nak beli...
so... menu terpaksa ditukar kepada yang lebih mudah dan senang...
x banyok karenah...
mmg ini jela yang x perlu banyok bahan...
mudah dan tersangat ler senang...
Pendek kata... nak dengan x nak jer...gak
Sempat lagi tu nak tempek pic nie...
arini IbuAqil cuti... bukan cuti sesaja tau...
seluruh anggota badan terpaksa dipertaruhkan...
cian IbuAqil... Rutin Bulanannyer sentiasa datang...
pejam celik... pejam celik...
dah kena caj balik... 
tapi dia adalah seorang anak, isteri dan ibu yang tabah...
begitu kuat sekali...
Tapi kadang ibu gelihati bila tngok dia marah...
ok... kita stop kisah IbuAqil nie... 
nak tau kisah selanjutnyer leh wat serang hendap ke blog dier...
ibu nak citer kisah berbuka disamping juadah yang mjadi santapan kami anak beranak...
meh melayanzzzzzz...


mmg simplekan...


yang ini pajeri nenas...
ibu beli kat Dato' Sagor jer... 
malaih nak masak.. Makanan kegemaran Adik nie... 
mesti bertambah... seronok ibu tengok anak2 ibu makan...
yang ini plak lomak suun ngan tempe.. (ibu beli jugak)
ibu x suker makan tempe...
dan akhirnyer tempe menjadi santapan mulut tong sampah...
makan suun jer...

ini Ibu buat untuk Mr. Rahim & kak long...
Kak Long kuat meratah lauk... 
so x perlu dicampurkan dengan sambal tumis...
wat garing2...


karipap nie Mok Su yang beli...
mmg menu nie jer yang dier duk suker beli...
katanyer klu beli yang len kang x abis...
wat rugi jer...
mesti mulut tong sampah jd santapan lagi...
klu beli karipap mesti habis jugak...
klu x beli kuih...
nanti mulut tu rasa cam nak makan jer...
so Mok Su beli karipap nie jugak..


aktiviti malam plak...
Mr. rahim sibuk melayan karenah anak2 nyer main bunga api...
Kak Long bukan main sonok sekali...
smpai x moh masuk2 umah...
klu boleh nak men sampai abis...
teringat zaman kanak2 ibu dolu2...
seronok bangat...
Arwah ayah yang rajin melayan...
Dier yang rajin belikan tuk anak2nyer...
Waktu tu bunga api nie masih murah dan mudah didapati...
x mcm skang harganyer cukup mahal...
perubahan bentuk size mmg nmpok ketara...
ibu x sempat nak snap gambo...
mlm nanti ibu amik...




1 comment:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Huhuhuhu rupanya namaku disebut2 disini.. Oooo selama hari ni kalo ina marah k.yati gelak dlm hati erkkkkk... Nape?? COMEL sgt ke muka ina tgh marah?? ;op


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails