Followers

SToRY BeSt IbU..

Friday, October 22, 2010

Si kaki Buli...


arini ibu berpeluang nak membebel...
ari yg sblmnyer ibu sibuk ngan sessi mterjah blog peserta contest...
dan pg2 lagi ibu dah bkesempatan m' update the latest peserta contest...

k... rini ibu nak citer alkisah anak sedara ibu nie ler...
seperti yang tertera kat tajuk en3 ibu tu ler...
sptutnya en3 nie ibu dah publish ari rabu ritu...
tp leh kerana ada sesuatu yg perlu ibu ambil tindakan segera...
maka rini baru kesempatan nak ngomel panjang...

meh... ibu nak citer...
Anak sedara ibu nie baru 7 thn...
menjadi mangsa buli pelajar tahun 5... 
kejadiannyer berlaku diluar waktu sekolah...
iaitu perjalanan balik dari sekolah... anak sedara ibu nie naik van..

seawal pagi rabu tu... ibu mendapat 1 msg dr Mok Su...
cukup singkat msg tersbut.. 
"tatau citer Abang Long kena Tumbok ker?.."
dgn penuh tanda tanya lantas ibu terus wat panggilan tepon..
menanyakan perihal yang berlaku...
smpai pucat lesi Abng Long menahan tumbukan dari pelajar tersebut...

opss... jangan salahkan ibu mengandung??...
pergaulan dan perbatasan mereka yang sukar dikawal...

So... Mak Long ngajak Ibu temankannya pegi skolah untuk membuat laporan..
banyok jugak sok... sek... sok... sek... 
citer dibelakang yang ibu terima...
~ kenapa ibu yang kena pegi?...
mana mak bapaknyer?...

Persoalannyer hanya mereka yang memahami saja yang tau...
kemudahan yang kita dapat arini x semudah apa yang mereka dapat...
ini memandangkan Abang ibu juga bekerja makan gaji dengan pihak swasta..
bukan makan gaji dengan pihak Kerajaan... 
yang boleh dikatakan agak mudah ler jugak nak mohon kebenaran kuar...
sekiranya  berlaku situasi sebegini...

so... seperti yang dijanjikan...
berbekalkan kebenaran dari CC & EO ...
ibu dan Mak Long pun sampai jugak kedestinasi yg dituju...
buat laporan supaya kejadian sebegini tidak akan berlaku...
memohon jasa baik pihak Guru Besar memberi nasihat dan teguran kepada pihak yg terlibat..
x perlu ler ibu citerkan kat cni tntang situasi Mak Long semasa membuat Laporan...
Biar Ia menjadi pengalaman pada ibu sekiranya kejadian tersebut terjadi...
pada mereka yang x merasa...
mungkin mereka boleh kata itu ini...
tapi... bg ibu klu kita x bendung perkara ini dr perkara asas mcm nie..
takut ia membawa padah yang lebih besar...
bukan x pernah terjadikan!!!...

* tangan yang mengayunkan buaian bisa mengoncangkan dunia...*
jentikkan tangan siibu terkena pada si anak yang dikandung 
tidak akan sama dengan jentikkan insan lain pada sianak yang dikandung...
itu lah naluri seorang ibu... 
dan ibu sendiri dah merasainyer dahulu...
x percaya!!!!...

hihihi... x suh pun percaya...
just penghayatan sahaja...


pi jumpa cikgu Yasmin...
kenapa pegi skolah pra?..
Bukan ker umur Abang Long dah 7 tahun..
kebetulan Cikgu Yasmin menjadi guru ganti kepada pelajar Pra kat c2...
so... pencarian kami smpai ler ke sini..


Hati seorang ibu...
perasaan terkilan tetap ada...
itu ler dikatakan nama "ibu"..
dengan penghinaan yang dilakukan oleh pelajar tahun 5 tersebut...
hati mereka mudah tersentuh... dan mudah berubah menjadi ganas...


 lepas jumpa guru kelas abng Long...
destinasi kami berempat trus beralih ke Bilik Guru Besau...


 opssss... ibu x leh nak snap gambo masa dlm bilik guru besau tu...
tatottttt!!!!


tggu Abang Long makan jap...


ermmm... teringat zaman ibu sekolah dulu...
tapi dolu murah jer...
skrg nie leh dpt ker sepingan nasi dengan RM0.30 sen??...
usah bermimpi disiang hari ler...


sambil2 tggu Abang Long makan...
mata Mak Long begitu meliar mencari pelajar yang terbabit dengan kes anaknya...
Ternyata pencarian Mak Long tidak sia2...

ibu riso jugak...
tatottt Mak Long hilang kewarasan fikiran... hihihi
ermmmm... 
ibu jadi takut nak anto anak ibu ke sekolah...
takut perkara cam gini ler...
anak ibu tu lain macam sikit...
bukan nak bagi tau... 
Apa yang terjadi kat dier...
tgok kes dia kena bisol tu dah ler...
klu kita... mesti dah demam...
riso sesangat...
ermmmm... sosah nak ckp kan...
kay ler... ibu nak BW jap...
dah ler 1 bangunan IPK ni x der air...
sosaaahhh btoi ler... 
bil air x bayor ker?...
hihihi...huhuhuhu....




2 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Sian bila tgk muka Abg Long.. Tak leh nak byg mcm mana dia waktu kene pukul 2.. Ermm budak2 zaman sekarang.. Kalo x anak kita pukul anak owang, anak kte kene pukul.. Cmana erk.. Ermmm

arisyanaziq said...

tu ler... riso kan..


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails