Followers

SToRY BeSt IbU..

Wednesday, January 26, 2011

ARINI BAGI IBU BERBICARA SEDIKIT BLEH TAK?...


ibu nak citer serba sedikit kat cni ler...
coz banyok sgt suara2 yang agak menyakitkan ati ibu nie
kadang susah jugak kan...
kadang mungkin depa nak bergurau...
tp ibu rasa klu bab ni, ia agak sensitif sikit...
ok... mungkin kengkawan di luar sana maseh tatau citer berkenaan dengan hal ini... 
tapi bg mereka2 yang terdekat ngan  ibu pasti sedia maklum akan hal ini... 

kay ibu citer serba sedikit ler kan...
untuk pengetahuan uolls...
pada tahun 2009 (tahun lepas ok...) 
nama ibu telah dicalonkan dalam senarai nama APC...
(duitnyer bulan nie baru dapat)... 
walaumacammanapun thanks pd yang telah menyenaraikan nama ibu..
sebagai menghargai dan rasa berbesar ati pd setiap peserta yang terlibat...
begitu juga pada tahun2 yang lepas2... 
musti buat jamuan... mmg seronok...
acara begini mmg ibu rasa wajar dilakukan... 
perkongsian atas kegembiraan diri pada semua kenkawan...
(tapi jangan ler plak sampai dua tiga kali nak mintak blanja kay...)
awat owang yang sblm nie yang dapat hampa x mau mintak belanja nyehhhh...
mentang2 ler ai nie di kategorikan mudah ler jugak dibawa berbincang...
uweeeekkkkk!!!..  bikin gempaq btoi ler ibu punye statement!!!... 
tapi kenkadang ada masa ibu leh jugak menerima pakai...
tapi ada masa tu... ibu perlukan perbatasan disetiap percakapan tu...
x perlu nak tanya... " baru dapat DUIT x kan dah abis kottttt!!!"...
perlu ker ibu bagi tau semua STAFF kat Perkhidmatan/Perjawatan...
kemana dan dimana WANG itu ibu salurkan...!!!
PERLU KER KENGKAWAN IBU????...
itu HAK ibu kan...
Ibu PUNYER suker ler...kan...kan..
opsss... ibu mintak maaf atas keterlanjuran atas percakapan ibu nie...
mungkin yang terbaca dengan kenyataan ibu ni akan terasa hati... terguris rasa...
tapi ibu ada hati... ada perasaan...
pernah x ibu tanya hal duit gaji engkorang...
duit backlated korang?... 
x pernah kan...
klu korang rasa nak belanja.. alhamdulillah...
klu x, mungkin korangpn ada masalah lain yang perlu didahului...
btoi tak?... 

kay ler ibu malaih nak citer pepanjang... 
meh... nak tau kan kat mana duit itu ibu salurkan...
ibu pun dah x sabo nak citer nie...
ok ini ler sijil yang ibu terima setelah 7 tahun berkhidmat di sini...
alhamdulillah... tahun nie tahun pembawa rezeki...
rezeki anak2 ibu...




dan ini ler yang dapat ibu tangkap muat...
mula ibu beli... sbb ibu mmg dh x menahan sangat kepingin akan benda alah nie...
so ... ibu pujuk MR. RAHIM...
pujuk punyer pujuk... 
last2 MR. RAHIM... bg ler duit pendahuluan untuk set nie sebanyak RM400.00
punyer ler gelojoh ibu nie...
dah lama ibu idamkan bnda alah nie...
so... raya haji ritu... 
MR. RAHIM pun dengan penuh "kaseh sayang" mengeluarkan ler jugak wetnyer tu...
muler2 tauke tu kata klu ibu amek cash dalam area RM1500...
(ikutkan MR.RAHIM nak bayo cash)... tapi ibu rasa serba salah ler plak... sebb waktu tu MR.RAHIM banyak nak guna duit untuk pasang awning rumah)... 
AKHIRNYA... ibu kata dalam bulan 1 ibu nak bayo abis...
tapi dia up sampai RM1900... 
tapi klu ibu still utang... ibu just kena bayo RM 2400... (maknanyer sbln RM100)
memandangkan wet balance APC tu dah tinggal RM900..
ibu terpaksa memilih utk berhutang saja...
alahai... bencinyer... menyesal pun x berguna lagi...
dek kerana sikap gelojoh ibu tu ler...
bese ler owang berniaga... mestiler depa dok main peranan jugak..
"MESTI MAU UNTUNG MAAA"...
tapi bln 1 tu ibu tetap bayo lebeh ler... nak jgk kenangan wet APC tu...
mana tau lepas nie x bpeluang dapat dah...



gambo ni ibu snap waktu mula2 dapat ritu...
tapi ibu x sempat nak citer...
arini baru diberi kekuatan untuk bercerita..
sekali gus menerangkan pada mereka yang "MUSYKIL"....



cantek x!!!!... 
hihihi....





3 comments:

Salina@IbuAqil said...

Tahniah sis!!!
U mmg layak menerimanya..
Kerusi yg cantek..
Best ni suh Aqil Naim tebuk2 kerusi 2.. ;op
Ok tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi dlm kte mencari sesuap nasi untuk dijadikan punca rezeki..
{eceihhhh!!!!}

mamasue said...

haihhh..br depa puas hati kot bila dah tau cerita nih...suke betoi nak jaga tepi kain orang...

Dila said...

tahniah lah dapat anugerah APC...ada juga org nampak usaha kau...aku tgh tunggu man bila nak dpt APC...thn lepas SPM akaun 100% lulus...tapi kesian takde org nak calonkan dia...


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails