Followers

SToRY BeSt IbU..

Tuesday, June 1, 2010

Ibu dah start membebel lagi...

Amboiiii Ibu ... Lama x dengor ibu berceloteh a.k.a membebel x tentu pasei...
Dah lupe ker pada dunia ibu yang satu nie...
Waacaaa!!! Iyaarkkk...!!! Adoiiii.... mengeliat dan mengeliat lagi sambil menjeling manja kearah dan sudut yang berhampiran agar tidak nampak ketara perubahan sikap seorang ibu 'moden'... wakakkaka... dan sambil mengintai lagi kot... kot de orng yang perasan akan keter'over-an ibu di kala ngah kusyuk melayan mengantuk yang teramat sangat... nie gara2 malam tadi punyer hal la... kurang tido.. 
Haaaaaaaaaa... jangan silap tanggapan... Ini perihal anak2 ibu ler... yang Adek macam x selesa nak tido jer... bese ler anak2 ibu nie... Mula2 nak tido, masing2 berebut nak tido berhampiran dengan air-cond, bila kedinginan malam menjangkau ke tgh malam muler anak2 ibu berubah posisi... masing2 mencari ruang dan menyelinap naik ke katil milik ibu dan ayah... Alih2 ayah terpaksa beralah dek perbuatan si anak yang memang nak tido luas... terpaksa ler ibu mengecilkan diri yang sebenornya memang dah "kecik" nie...  dan ayah membawa diri tido di bawah btoi2 terfokus pada air-cond... hahha.. sorry ler ayah... ibu memang x tahan nak tido kat bawah tu... sejuk... x boleh tahan... kang x cukup comforter plak... huhuhu... pagi tadi ayah dah membebel... x boleh tahan coz tiap2 ari kena tido kat bawah jer... hahhaha... huhuhu.... Anak2 ibu smua dah bijak2... best sekali kak Long... pandai jer cari ibu dier... hiihihi... senyap2 jer kak long dok menyelinap tido kat sblh ibu... sedor2 jer dah sempit... Yang si Adik plak... Lain citernyer... Bukan nak ngan ayah... nak ibu jugak... Ayah best ler... leh tido lena smpai ke pagi... Anak2 x moh kaco... So... Ayah kena beralah tido kat bawah ler... Anak2 smua x moh tido ngan ayahnyer... mereka lagi best tido bawah ketiak ibu dier... wangi dan beraura keibuan...huhuh... seawal pagi tadi ketika ibu nak bangun dari tido, tiber2 tangan ibu terkena genjatan letrik pada badan puteri sulong ibu... OPsss!!! Panasnyer badan anak ibu nie... Sah!!! demam ler nie... ibu lantas bangun mempersiapkan diri tok ke tempat keje... lepas ibu mempersiapkan diri, kak long terjaga... dengan lemah longlainyer kak long menghampiri ibu... 

Ikuti Sedikit sedutan dari ibu pagi nie:

Ibu : Kak Long demam nyeh...
Kak Long : haaa... (sambil merengek)...

Ibu : x per... kak long baring dulu nyeh... ibu nak mandikan adik jap (sambil tangan ibu ligat membancuh susu tok kak long)... ni... Kak long minum susu dulu nyeh... pastu ibu bagi makan ubat demam nyeh...
Kak Long : ................ (mengganguk sambil membaringkan diri)...

Ibu : .... (Selesai memandikan Adik... ibu perhatikan kak long x minum susu yang telah dibancuh...) Kenapa Kak Long x minum susu tu?...
Kak Long : x nak....

Ibu : Klu macam tu... Kak Long mandi dulu nyeh... pastu ibu bagi makan ubat...
Kak Long : K...

Selepas bagi makan ubat demam... alhamdulillah kak long kembali ceria... dan badan pun dah x panas lagi...
seb bek Kak Long ada mood nak makan ubat... Siap cakap sedappp plak tu... klu x sosah jugak... banyak yg terbuang dari yang masuk ke mulut...

Uhhhh... melerek ler plak citernyer... dalam2 x moh bercerita tadi... hahhaa.. 
Abissss!!! dah petik suis bercakap mmg cam gitu ler... susah nak off... kena cari kunci nak stop plak...

Kay ler... sebenornya arini my mom nak datang... so... lebih keterujaan kat situ ler... hihihi... 
Awei2 lagi my mom dah bagi tau... sessi penuaian anak benih terpaksa diberhentikan tok sementara waktu... kasi perabih stok yang sedia ada... takut makhluk perosak bikin hal lagi... hihihi... Lagipun my mom lama jugak ler ada kat cni... kire2 2 minggu jugak ler... tok menghadiri majlis perkahwinan anak sedaranyer.. seperti yang ibu citerkan di entry yang lepas berkaitan cotty sekolah yang penuh dengan aktiviti kenduri kendara... dan sessi penuaian anak benih tu... beseler my mom kan duduk kat kg... Apa lagi mereka nak buat klu x cucuk tanam... padahal duduk sorang jer... bukan nak makan per pun... my mom ni suker menyedekahkan hasil tanamannyer pada jiran2 sekeliling... tu yang rezekinyer bertambah2.... tapi best ler... klu ibu balik kg... ibu rasa jiwa ibu tenang dan segar... mana xnyer... hidup dikelilingi tumbuhan yang segar bugar... ermmmm... best ler... Sukar tok ibu gambarkan perasaan ibu... Tahun nie ibu nak budget cuti, coz ibu ada perancangan tok tahun hadapan... ibu nak bercuti2 malaysia di kampung... bior lama sikit... x puas ler balik kejap2 nie... nak jauh dari hiruk pikuk bandaraya ipoh yang begitu menyesak jiwa... dengan sikap sesetengah manusia yang suka melontarkan2 tanpa memikirkan perasaan orang lain.. argggghhhh... mulut manusia, selagi boleh ckp... ckp jela... xde sapa nak melarang.. tapi harus beringat... dunia ni bukan pentas untuk mereka melakonkan watak... ada kala mereka diatas dan sudah pastinyer akan tersungkur jua dikemudian hari... dan impaknyer pasti menggetar perasaan bila terkena panahan yang bercahaya lutsinar.... wakakka... 

Lihat ler gambo puteri kesayangan ibu nie..
Alaihai ciannyer...
Demam...



2 comments:

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

alahai cian nye anak mama.... demam pulok..

arisyanaziq said...

tu ler... balik dari taska tadi dah ok...


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails