Followers

SToRY BeSt IbU..

Tuesday, July 13, 2010

HATI IBU BERBUNGA RIANG...

kenapa hati ibu berbunga2 riang ria berseloka nie... mestiler... ibu rasa happy sangat sejak mula2 ibu menemui jejak langkah kawan2 ibu semasa di zaman sekolah dulu... ibu rasa tersangat ler teruja... kerna setelah 13 tahun yang lalu ibu meninggalkan mereka dan telah bersatu kembali melalui ruangan yang ibu serba maklum pada zaman yang serba moden dan mpunyai teknologi yang serba canggih... Windu bangat ibu samer kalian semua...

Gambo nie kitowang ambek masa kitowang masing2 tgh bujang lagi...
masa nie Ibu keje sekejap kat kedai gambo... x silap ibu... 1 bulan stgh...
So... kitowang prabihkan segala harta 
tuan punye kedai ler...
hahhaha... ingat lagi masa ibu nak kawin aritu...
semua guna khidmat member ibu yang keje kat cni ler...
so... memang jimat... bukan ckit... banyok sekali...
nama kawan ibu nie mazita..
ibu panggil Ita jer...

sekarang... masing2 dah mempunyai kluarga sendiri...
best tgok kebahagiaan mereka...
yang bawah nie pulak namanya Nisya Datul Aktar
Cute kan member2 Ibu nie..

dah punyai anak jugak...

sebiji cam muker mama dier kan...
Rambutnyer macam anak ibu kan...
hihihi... apala ibu nie nak jugak ...
nah hambek jela ibu oi...
yang nie pulak Zunaidah ...
Ala anak Pak Usop Bomoh tu...
eiii... x kenal ker!!!...


Tapi kesian kat mereka ni...
eda nie kawin dah lama jugak ler...
sebelum ibu kawin lagi...
dier dah bertemu jodoh ngan pilihan hatinya..
Tapi masih belum diberi kesempatan tuk mempunyai anak sendiri...
Sabo nyeh eda...
setiap benda yang baik tu sentiasa dipenuhi olehNya...
yang penting nawaitu kita...
dan yang ini fendi...
tapi sejak dah duduk kat Putrajaya nie dan dah tergolong dalam golongan jutawan..
dah tukor ler plak nama mamat nie... nak tau apa??...
"FEN"....
actually ko nak tuko apapn... Ibu x kisah...
Tapi plz jgn wat x kenal kat ibu plak biler terjumper kat luaq nun...
Ibu cabut2 tayar kete tu..huhuhu...

Alohai ko... dah merasa pakai cardina ...
cemburu buta aku tau...
apa2pn... aku seronok tgok kengkawan aku berjaya...
aku leh tumpang sekaki...
dgor citer mamat nie nak kuaq BMW plak...
tgah tggu loan approve je.. bestnyer ko...
ni atas usahanyer memajukan diri...
OPsss... Kengkawan nak tau ker dier ni wat biz aper????
apa???... kurang dengor!!!...
hihihi... saja wat lawok jer...
tgokkn pada no kete tu kita leh agakkan...
tapi pada sesiapa yang benar2 arif dengan Biz nie ler...
Apa lagi... Hai-O Marketing ler...
Group 369 ... 
ok... kengkawan ibu sekalian...
nie nak wat pengumuman...
mamat nie masih solo lagi...
kay.. sesiapa yang rasa terbekenan kat mamat nie leh tggalkan no. tepon...
wakakaka.... mampus ibu klu mamat pendi nie tau..
ibu duk promote dier...
pasti berbakul2 seranah dier lempaq kat ibu...
mamat nie mmg mmbesar sesama ngan ibu...
dari kecil sampai besau kitowang mmg sentiasa bersama..
kadang2 asyik gadoh2 jer...
beseler kawan sepermainan..
Umahpun nun kat belakang umah jer...
opsss... belakang umah omak den la...
haaaa... yang mamat sorang nie plak...
Si Azam...
yg nie ibu x bleh nak komen pepanjang...
sbb kurang kenal .. tapi mamat nie mmg baik...
dan dier merupakan saksi pencintaan ibu dan husben ibu...
uhhh... terlalu panjang tok ibu citer...

dan hadir masa kenduri kawin ibu..
10's diatas kesudian menghadirkan diri kemajlis ibu...

dan yang ini Shahrul...
Awat rupernyer dah besaq camgini...
jadi pegawai ko dah nyeh...
bukanker dolu2 ko nie mcm samseng sikit...
itu paseiler nama ko dan muker ko x pernah t'masuk dlm book of record ibu...
huhuhu... mak aih... janganler ko baca en3 ibu nie...
mauhhh ko nganyam lidah ibu jd tikor mengkuang!!!
Bila ibu accept jer mamat nie kat FB...
terus ibu teringat zaman skolah ibu...
huhuhu... panjang ler plak ibu nak bercerita nie..
pasei mamat nie ler...
ibu kena luku ngan walid
walid nie guru disiplin kat skolah kitowang...
shahrul nie member sekelas ibu masa tngkatan 5..
masa tu.. ibu tengah duk kusyuk baca buku kat library..
x pasan ler plak si antu nie ada kat depan ibu...
beseler... biler dah ralit baca buku mmg camgitu...
mmg serius ibu x prasan...
rupernyer mmg walid dah duk perati lama...
si mamat nie duk meghelor kat depan ibu...
adoi... memang sakit kena luku ngan si walid tu...
cincin yang dier pakai plak tu... jenis yat besau plak tu...
masa kena tu, rasa cam dunia nie berpusing2... ikut lawan jam... huhuhu..
nasib bek ler mamat nie kena jugak..
tapi lopas tu... mmg ibu istihar benci btoi kat mamat nie...
terukkan ibu nie..
padan muker dierpun.. saper suh duduk depan ibu...
x pasei2 ibu kena penangan luku si walid tu...
x pasei2 nama ibu buruk kat skolah tu skejap..

Tapi lepas kejadian tu...
member ibu cakap, mamat nie mmg tgh duk nak ngorat ibu...
shuuuiiitttt... kes lama kay...
memang mamat nie ada mintak maap kat ibu...
byok kali..
tapi sekarang nie... ibu nak terjah balik si mamat nie...
nampok kat gambo cam suci jer...
chiiitttt....
ko jadi pegawai kat negeri mana nyeh...
x per... slow2.. ibu nak interview...
tapi dier maseh duk ingat kat ibu ler...
ibu ingatkan dah luper...


x per ...
kiter buangkan yang keruh ambik yang jernih2 jer nyeh...
coz dah satu jabatan ler...

.....sekian....

Nanti ada sambungan lagi... 
arini x sempat nak wat semuar sekali...





2 comments:

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

Ramainya.. Seronokkan bila kita kaya dgn kawan2 & kenangan terindah bersama diowang.. Huhuhuhuhu

arisyanaziq said...

haah ler ina... windu bangat kat depa2 nie...


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails