Followers

SToRY BeSt IbU..

Tuesday, May 11, 2010

musim dingin kembali menjelma..

Huhuhu... leh kerana mok su dah kembali bersama... maka hari2 ibu dah kembali sukar untuk mengadap Mr. Blog Diary Perjalanan Hidupku.. dah beberapa malam impian ibu x dapat dilaksanakan.. sebenornya ibu nak tukar layout ibu nie.. dah macam x best jer layout nie.. naik buhsan ler plak.. biler nak tukar layout, ibu perlukan masa yang agak lama untuk memproses.. banyak nak kena ubah... so hajat ibu terbantut ler coz beri laluan pada mok su duk kadap FB dier tu... berjam2 duk kadap... smpai ibu terlelap duk tunggu...  klu nak wat kat pejabat mmg susah ler, coz line tenetnyer ya allah punyer ler tension... Akit jiwa nih.. Tapi dalam lembab2 tu sempat jugak ibu wat entry baru tuk arini...hihihi... berterima kaseh jugak ler... x ler, x de langsung... tu lagi tension!!! jadi cam IbuAqil nie... sabo nyeh ibuAqil... mesti boringkan... x per blik umah pulun abis-abisan nyeh.. 

Ibu... kenapa Along tengok.. ibu sentiasa moody sejak akhir2 nie...
Along nakal ker?..
Along wat susah ati ibu ker?...
Along x nak dengor cakap ibu ker?...
Kenapa Ibu?

xde ler.. ibu baik2 saja..
Along budak baik.. 
ibu sayang Along dan Adik.. 
Along dan Adek adalah harapan ibu... 
Pengubat segala kepahitan ibu... 
Sumber Kekuatan ibu..
Ibu cuma susah ati tengok Adek..
kenapa Adek suker nangis? Adek sakit ker?
Ibu Riso ler... Ibu tersangat buntu...
Kadang ibu cuba kawal amarah ibu..
namun sering tersasar... ibu x sanggup... 
dan sering berada di tahap begini selalu... 
kadang biler adek dah lena dipembaringan..
hati ibu di paut sendu..


ibu jadi sedih sangat...
Naper Adek... Adek nak aper... 
Apa salah ibu...
Adek rasa tersisih ker? 
Itu pasal adik memberontak!!!
Ibu x pernah nak beza2kan anak2 ibu..
Dua2 tetap anak ibu... yang ibu sayang... 
Harta Ibu dunia dan Akhirat...
Cuma bila Ari keje... tugasan ibu begitu berat...
Sebagai ibu.. isteri... dan pekerja...
Anak2 ibu mesti faham akan keadaan ibu...
 

Tapi sejak duduk Taska nie..
Dalam seminggu nie... Ibu peratikan...
Along dah pandai baca doa Iftitah... Amin
sejuk rasa ati biler ibu hayati nyer..
muler2 ibu x berapa nak faham... sebab maseh terdapat "pelat2" nyer...
Tapi ibu tetap bersyukur... kerana Along cepat menerima setiap apa yang diajar oleh Ummi..
Along budak baik.. pagi tadi Along siap pesan ngan ibu ...
"Balik nanti ibu Ambik Along dgn Adek nyeh"...
Ya Sayang Ibu tetap akan ambik...
waktu begini ler ibu perlu berikan tumpuan yang sewajarnya... 
kerana anak2 ibu memerlukan ibu diwaktu begini... 
dan ibu takkan lepaskan peluang begini untuk bersama2 dengan anak2 ibu... 
kerana peluang begini x kan ibu dapat setelah anak2 ibu dewasa kelak....
Okay sayang anak2 ibu... tinggal setengah jam lagi tok ibu perabihkan masa ibu di pejabat..
Ibu pasti akan menjemput anak2 ibu...  
Ibu tetap sayang Kalian...
 

Alahai... ujan ler plak!!!
Mesti kena U-Turn Jauh... Coz nak kena amek mok su...
Dah mcm pusing kebelakang ler plak...
Ini ler rutin setiap ari ibu...
Berpusing2 menjelajah dunia...


Duk pejabat jap... sehingga ujan berhenti menyembah bumi...
Sabar nyeh anak2 ibu...

3 comments:

faizz said...

hihi kena rajin2 tukar...tapi ambik masa gak nak tukar layout...tgk ibu aqil rumah baru sokmo2...time free baru leh wat kalau tak...tukar jangan tak tukar...

faizz said...

kalu bosan kena tukarlah...tapi ambik masa gak kan...tiru ibu aqil...cat baru somo2 rumah dia...rajin...

arisyanaziq said...

dier memang cam gitu... tapi seronok... nampak menarik selalu...


Free Chip Walking ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
Related Posts with Thumbnails